Goede dag fietsvrienden,

In ons laatste clubblad schreef ik dat we in de houdgreep worden gehouden door het Corona virus. Het virus houdt ons nog steeds in de greep en dwingt ons nog steeds de RIVM maatregelen streng te volgen. Alles is anders geworden en de vraag dringt zich op of en hoe anders onze toekomst er uit zal gaan zien. Het ‘met elkaar zijn’ in grote groepen zal mogelijk pas over jaren aan de orde zijn. Sportactiviteiten, concerten, niets van dit alles meer.

Een lege dam tijdens de dodenherdenking, Moederdag vieren zondag 10 mei jl., voor ons allen op afstand. Enkele van onze moeders zitten in een verzorgingshuis, waar je niet eens naar binnen mag.

Tot op heden heb ik nog niet vernomen dat mensen binnen onze groep en naaste familie slachtoffer zijn geworden van het virus. Ik hoop van ganser harte dat dit zo blijft.

Hoe houden wij ons gemotiveerd, gelukkig en gezond ? 

Vorige week heb ik nog een leuke fietstocht gemaakt naar de Achelse kluis, het rondje van Bart noem ik het altijd. Onderweg ben ik Koen en Frans nog tegengekomen en als ik andere leden spreek in de Jumbo of bij de ijstent, op gepaste afstand natuurlijk en de informatie op Strava tot me neem, dan wordt er fors gefietst op individuele basis. Dat is voor ons natuurlijk een fantastische uitlaatklep, wat niet iedereen gegund is.

Onze regering heeft afgelopen week enkele maatregelen versoepeld, zoals het buiten sporten voor mensen in verschillende leeftijdscategorieën, basisscholen die aangepast hun deuren openen en we mogen ook weer o.a. naar de kapper en de tandarts ! En als ik het goed interpreteer mogen we ook weer in kleine groepjes gaan fietsen. Echter, we hebben zeker tot 1 juli (en mogelijk  tot 1 september?) te maken met geen clubactiviteiten. En i.v.m. zomervakanties (waarvan het ook nog maar de vraag is hoe we dat gaan/kunnen doen) zullen we denk ik tot 1 september geen clubritten hebben waar we allemaal aan kunnen deelnemen. Op onderstaande link worden alle veranderingen in de maatregelen die per 11 mei jl. zijn aangekondigd uitgebreid beschreven;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/veranderingen-na-11-mei

Naast het fietsen zijn er ook andere mooie momenten. Wat denken jullie van de koninklijke onderscheiding die Ton van Bussel heeft mogen ontvangen uit naam van de Koning ? We maken niet elk jaar mee dat een fietsmaat, terecht zo in het zonnetje gezet wordt. Uit naam van onze club heb ik Ton onze felicitaties en een bos bloemen overhandigd. En daar was hij heel blij mee, kijk maar eens naar de foto.

  

                                              

 

Verder heeft Peter van Kesteren verteld dat zijn behandeling beter gaat dan gehoopt ! Hij heeft er gelukkig nauwelijks bijwerkingen van, blijft goed gemutst en is hoopvol over een goed eindresultaat.

Laten we gezamenlijk de moed erin houden en nog even doorbijten. Tijdens het fietsen vertonen we veel discipline dus we moeten het vol kunnen houden.

Het bestuur gaat verkennen of en wat we kunnen organiseren nu de NTFU regels recent versoepeld zijn (fietsen in groepjes van vier is geoorloofd). Wellicht hebben jullie goede ideeën voor het fietsen? Laat maar horen !!

We zullen proberen jullie iedere maand een update te geven.

Tot onderweg misschien !

Met vriendelijke groeten,

Raymond